Rg19 förstärker inför framtiden

Av april 22, 2014Nyheter

Rg19 växer och inför framtida expansion tillträder Thomas Ivarson som ny styrelseordförande och Kasper Ljungkvist knyts till bolaget som Senior Advisor.

Rg19 är Industri-Matematiks tidigare driftavdelning som efter ett utköp 2013 numera verkar som ett fristående IT-driftbolag med inriktning mot säker applikationsdrift för kritisk och transaktionsintensiv verksamhet inom t.ex. detaljhandel, distribution och logistik.

”Förstärkningarna är en del i kommande expansiva satsningar och kommer ge ett ökat fokus på ledningsfrågorna och förstärka företagets konkurrenskraftiga position.” säger CEO Pierre Strandelin.

Thomas Ivarson verkar idag som affärsängel och har gjort tidiga investeringar i framgångsrika startups såsom Neonode, Barnebys och Nordic E-commerce Group. Innan dess har Thomas bl.a. varit tio år på Logica plc varav flera år i London som global sälj- och marknadschef samt sju år som VD för två programvarubolag: EHPT AB, då ett gemensamt ägt bolag av Ericsson och HP, och CMG Wireless Data Solutions BV.

Kasper Ljungkvist är grundare av och styrelseordförande för Perido Skills AB. Kasper har även grundat Kebne International som sedermera blev en del av TeleComputing. Kasper driver idag också investmentbolaget Berkway.

”Rg19 står inför stora möjligheter att utvecklas till en större aktör inom logistik- säkerhet- och transaktionsdriftsegmentet. Utvecklingen inom IT-driftområdet kommer att specialiseras de kommande åren och Rg19 har en unik kompetens inom sitt gebit vilket ger stora möjligheter till expansion.” säger Kasper Ljungkvist.

”Jag är stolt över förtroendet från Rg19 och ser fram emot att bygga vidare på vårt samarbete kring säker applikationsdrift med fokus på logistik och höga transaktionsvolymer.” säger Thomas Ivarson.

Samarbetet innebär att Rg19 vidareutvecklar sitt nätverk för att hitta nya affärer med fokus på drift, säkerhet, integration och transaktion.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Pierre Strandelin, CEO Rg19 i Norden AB
Tel: +46 (0)70 873 30 00, pierre.strandelin@rg19.se